Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΕΛΙΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Διαχειρίστρια έργων και επιμελήτρια έντυπου και ψηφιακού περιεχομένου, με ειδίκευση στην εκπαίδευση, των πολιτισμό και την κοινωνική καινοτομία. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και Λογοτεχνική Μετάφραση, και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο D.E.A. στις Νεοελληνικές Σπουδές από το Institut Néohellénique του πανεπιστημίου Paris IV - Paris Sorbonne. Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και του Centre de la Traduction Littéraire, Institut Français d’Athènes. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (διαχειρίστρια προγραμμάτων και ιστοχώρου), με το ένθετο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Οι Ερευνητές πάνε παντού (αρχισυντάκτρια), με την Ο.Ε.Ο.Α. «ΑΘΗΝΑ 2004» (διαχειρίστρια έργου), με την εταιρεία PostScriptum, Information Architecture (διαχειρίστρια περιεχομένου) και με διάφορους εκδότες (Πατάκης, Πόλις, Μεταίχμιο, Κριτική, Ερευνητές, Explorer κ.ά.) ως project manager, σύμβουλος περιεχομένου και επικοινωνίας, υπεύθυνη εκδόσεων και μεταφράστρια βιβλίων. Από το 2016, εστιάζει σε προγράμματα πολιτιστικής εκπαίδευσης με ευδιάκριτο κοινωνικό αποτύπωμα, ενδεικτικά: “Ανοιχτά Σχολεία” του Δήμου Αθηναίων (συνεργάτιδα του Άξονα Συμμετοχής της Τοπικής Κοινωνίας, 2016), “Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία” (Διαχειρίστρια προγράμματος, 2016-2019), “Επόμενος σταθμός: Βικτώρια | Nächste Station: Victoriaplatz” (ιδέα & συντονισμός, 2020), “Πού κρύβεται η Υψιπύλη;” (ιδέα, σχεδιασμός & συντονισμός, 2021 - ). Τον Σεπτέμβριο 2021, μαζί με τον Μπάμπη Σταματάκη, ίδρυσαν την AMKE Places & Traces, με στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων που αναδεικνύουν τη σύγχρονη ταυτότητα τόπου μέσα από διαθεματικές δράσεις πολιτιστικής εκπαίδευσης.

ΠΕΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ

ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΕΛΙΟΥ

ΕΞΤΡΑ ΕΡΓΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΕΛΙΟΥ

No available projects by this member.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ

Γίνε τώρα μέλος του πρώτου Δικτύου για την κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία στην Ελλάδα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ
Ολα τα νεα στο email σας!

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε τις δράσεις του Δικτύου, ευκαιρίες για επαγγελματίες και νέα από το ελληνικό και παγκόσμιο πολιτιστικό περιβάλλον.

Με την υποβολή συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.