Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΚΟΓΛΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Δήμητρα Τσιαούσκογλου είναι ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια και πολιτιστική διαχειρίστρια. Οι μεταπτυχιακές σπουδές της περιλαμβάνουν: Ιστορία της Τέχνης (Α.Π.Θ.), Επιμέλεια Εκθέσεων (École du MAGASIN, Γαλλία), και Κοινωνικές Πρακτικές (Leicester University, UK). Έχει συμμετάσχει ως υπότροφος σε διεθνή εργαστήρια (NRW Kultur - International Visitors Programme, START – Create Cultural Change του Ιδρύματος Robert Bosch, Θερινή Ακαδημία Καλών Τεχνών του Salzburg, Πρόγραμμα Ανταλλαγής Επιμελητών του Οργανισμού ΝΕΟΝ, Transforming Future Museums του British Council, Cultural Management Academy του Goethe Institut, κ.α). Έχει εργαστεί ως art mediator στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Documenta14 και στον Οργανισμό ΝΕΟΝ. Η πρακτική της εστιάζει στην καλλιτεχνική παραγωγή με κοινωνικό προσανατολισμό, που ενεργοποιεί ένα σύνολο σχέσεων σε κοινότητες και περιβάλλοντα μη συμβατικά. Από το 2019 είναι ιδρυτικό μέλος και Υπεύθυνη Εικαστικών Δράσεων και Εκθέσεων στον Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία. Από το 2023 εργάζεται ως πολιτιστική διαχειρίστρια στο «Μπουλούκι» Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης. Έργα (επιλογή): ΗΛΕΚΤΡΙΣ – how to think like a mountain (2019, Σαμοθράκη, με την υποστήριξη του Οργανισμού ΝΕΟΝ), Eyes of Light (2019, Τεχνόπολη με την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων), Art Props (2018, Mannheim, Γερμανία) Matter Over Matter (2018, Goethe Institut Θεσσαλονίκη & Σόφια), Time Space Energy (2014, Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Οργανισμός ΝΕΟΝ).  

ΠΕΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΑΘΗΝΑ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ

ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΚΟΓΛΟΥ

ΕΞΤΡΑ ΕΡΓΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΙΑΟΥΣΚΟΓΛΟΥ

No available projects by this member.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ

Γίνε τώρα μέλος του πρώτου Δικτύου για την κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία στην Ελλάδα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ
Ολα τα νεα στο email σας!

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε τις δράσεις του Δικτύου, ευκαιρίες για επαγγελματίες και νέα από το ελληνικό και παγκόσμιο πολιτιστικό περιβάλλον.

Με την υποβολή συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.