Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΠΛΑΤΖΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Δραστηριοποιούμαι στη διοργάνωση κινηματογραφικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από το 2006, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικά φεστιβάλ, θεσμικούς και ανεξάρτητους φορείς, πρωτοβουλίες και εγχειρήματα στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από το 2018 είμαι μέλος του κινηματογραφικού εγχειρήματος Balkan Can Kino, έχοντας επιμεληθεί πολλά προγράμματα και δράσεις στην Αθήνα, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και στο εξωτερικό. Ερευνητικά και επαγγελματικά με ενδιαφέρει η σχέση δημόσιας σφαίρας και κινηματογράφου και η επαναπροσέγγιση του κινηματογράφου ως ιδιαίτερης κοινωνικοπολιτιστικής εμπειρίας και μέσου έκφρασης. Παράλληλα, εργάζομαι ως μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων, με γλώσσες εργασίας τα ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Μετά την αποφοίτησή μου από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, πραγματοποίησα σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στον Κινηματογράφο και την Πολιτιστική Διαχείριση (Λονδίνο, King’s College & Θεσσαλονίκη, Τμήμα Κινηματογράφου – Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ) και στη Μετάφραση (ΔΠΜΣ Ξένων Φιλολογιών ΑΠΘ).

ΠΕΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΑΘΗΝΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ

ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΠΛΑΤΖΗ

ΕΞΤΡΑ ΕΡΓΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΠΛΑΤΖΗ

No available projects by this member.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ

Γίνε τώρα μέλος του πρώτου Δικτύου για την κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία στην Ελλάδα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ
Ολα τα νεα στο email σας!

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε τις δράσεις του Δικτύου, ευκαιρίες για επαγγελματίες και νέα από το ελληνικό και παγκόσμιο πολιτιστικό περιβάλλον.

Με την υποβολή συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.