Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΣΟΦΙΑ ΧΑΝΔΑΚΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Η Δρ Σοφία Χανδακά είναι επιμελήτρια του Τμήματος Πολιτισμοί του Κόσμου στο Μουσείο Μπενάκη και ιδρυτική διευθύντρια του Διεθνούς Συνεδρίου για τα Μουσεία CoMuseum, που διοργανώνεται ετησίως από το Μουσείο Μπενάκη, την Πρεσβεία των ΗΠΑ και το Βρετανικό Συμβούλιο. Μέσα από τις δύο αυτές ιδιότητες δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία συνθηκών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, συνεργασία και ενδυνάμωση των επαγγελματιών πολιτισμού, για την προώθηση του ρόλου των μουσείων και των πολιτιστικών οργανισμών στην κοινωνία, και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα διαφορετικότητας, ισότητας, προσβασιμότητας και συμπερίληψης.Έχοντας λάβει το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η Σοφία Χανδακά είναι κοινωνική ανθρωπολόγος ειδικευμένη στη μελέτη του υλικού πολιτισμού και των μουσείων, με πάνω από 20ετή εμπειρία στον τομέα του πολιτισμού, της κληρονομιάς και της δημιουργικότητας. Κατά τα χρόνια της στο Μουσείο Μπενάκη έχει προγραμματίσει και υλοποιήσει πολλές εκθέσεις, εκδόσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, δημόσια προγράμματα, ερευνητικά και επιστημονικά έργα, αναπτυξιακά έργα και πολιτιστικές συνέργειες. Το 2017-2019 συνεργάστηκε με το Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου ROCK project, για την ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας για την ενδυνάμωση της πολιτιστικής πρωτοβουλίας και την ενίσχυση της πρόσβασης στον πολιτισμό. Το 2021, συνίδρυσε την KOLLEKTIVA, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στο σημείο τομής της κοινωνικής καινοτομίας, του πολιτισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης για να ενθαρρύνει θετικές μεταβάσεις σε ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Εργάζεται ως σύμβουλος πολιτισμού και έχει προσκληθεί σε κριτικές επιτροπές, εργαστήρια κατάρτισης, ειδικές διαβουλεύσεις και δημόσιες ομιλίες. Από το 2005-2007 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Είναι μέλος του Δικτύου Αποφοίτων Bosch Alumni Network και Υπότροφος 2019 του International Visitor Leadership Program.

ΠΕΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
ΜΟΥΣΕΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΑΘΗΝΑ
ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ

ΣΥΝΑΦΗ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΣΟΦΙΑ ΧΑΝΔΑΚΑ

ΕΞΤΡΑ ΕΡΓΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΣΟΦΙΑ ΧΑΝΔΑΚΑ

No available projects by this member.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ

Γίνε τώρα μέλος του πρώτου Δικτύου για την κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία στην Ελλάδα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ
Ολα τα νεα στο email σας!

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε τις δράσεις του Δικτύου, ευκαιρίες για επαγγελματίες και νέα από το ελληνικό και παγκόσμιο πολιτιστικό περιβάλλον.

Με την υποβολή συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.