Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ACTIVITIES

ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
Activity Thumbnail.
6/3/2024
CforC

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ CFORC ΣΤΗΝ 2023 ΕΛΕΥΣΙΣ

Tο δίκτυο Culture for Change, στο πλαίσιο της 2023 Ελευσίς, παρουσιάζει μια σειρά συζητήσεων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, για το μέλλον και την ανάπτυξη των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου στην Ελλάδα.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Το Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη είναι μια δράση πέντε ημερών στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, ειδικά σχεδιασμένη για τον τόπο όπου άνθισαν οι έννοιες της συλλογικής συνείδησης και δράσης την περίοδο ανάπτυξης του εργατικού κινήματος. Μέσω εργαστηρίων και συναντήσεων με τις τοπικές συλλογικότητες της πόλης, το Μυστήριο 137 έχει ως στόχο να μεταφέρει στο σήμερα την έννοια της επαγγελματικής αλληλεγγύης, αξιοποιώντας τον πολιτισμό ως μέσο κοινωνικής αλλαγής.

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη Ι Credit: John Kouskoutis

Από τη δεκαετία του ’50 έως σήμερα, το αφήγημα και η προσέγγιση προς την κοινωνική αλλαγή έχει μεταβληθεί. Η δυναμική της συλλογικής δράσης έχει ενισχυθεί και ο καταλυτικός ρόλος των δικτύων στο κοινωνικoπολιτιστικό ελληνικό οικοσύστημα έχει ενδυναμωθεί. Με τη χρήση σύγχρονων μεθόδων συνεργασίας και διαλόγου και με την αξιοποίηση της τεχνολογίας, τα τελευταία χρόνια οι αποστάσεις τείνουν να εκμηδενιστούν και ο χρόνος ανάπτυξης της συλλογικής δράσης ολοένα επιταχύνεται.

Πώς μπορεί να διαμορφωθεί το μέλλον των συλλογικών πρωτοβουλιών των επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία; Ποιες είναι οι μορφές, οι πρακτικές και οι νοοτροπίες που επιτρέπουν στους νέους επαγγελματίες να διασυνδέονται, να συναλλάσσονται, να αλληλοεμπνέονται και να κάνουν το έργο τους πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό;

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη Ι Credit: John Kouskoutis

Στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη, το πρώτο πανελλήνιο δίκτυο επαγγελματιών κοινωνικής καινοτομίας Culture for Change θα παρουσιάσει το υβριδικό μοντέλο ανάπτυξής του, θα μοιραστεί εργαλεία και πρακτικές, θα ανοίξει τον διάλογο για τους πυλώνες παρέμβασης κοινών διεκδικήσεων και θα αναζητήσει μαζί με τους πολίτες της Ελευσίνας τον ρόλο του πολιτισμού ως εγχειρήματος που φέρει κοινωνικό αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες. Στόχος αυτής της συνάντησης είναι να διευρύνει τους ορίζοντες εξερεύνησης των συμμετεχόντων με την αμοιβαία ανταλλαγή και το πέρασμα σε νέες, πιο συμμετοχικές, συλλογικές και σχετικές με την τοπική κοινότητα της Ελευσίνας μορφές επαγγελματικών συνασπισμών.

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη Ι Credit: John Kouskoutis

Λίγα λόγια για το δίκτυο Culture for Change

To Culture for Change (CforC) είναι το πρώτο ελληνικό δίκτυο που εκπροσωπεί τη φωνή περισσότερων από 75 επαγγελματιών διαφορετικού ακαδημαϊκού υπόβαθρου και πολλαπλών δεξιοτήτων από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων –ενδεικτικά– πολιτιστικών διαχειριστών, καλλιτεχνών, νομικών, επιστημόνων συμπεριφοράς, σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, περιβαλλοντολόγων και άλλων ειδικοτήτων, που συνδέονται με κοινές απόψεις και πρακτικές γύρω από την ανάπτυξη της κοινωνικής καινοτομίας, αναδεικνύοντας τον θετικό αντίκτυπο του πολιτισμού στην κοινωνία. Μια υβριδική συλλογικότητα που υποστηρίζει και αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες των μελών της, παρέχοντάς τους δομές, πρακτικές, κατευθυντήριες γραμμές, ευκαιρίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, δημιουργικές συνεργασίες με άλλα άτομα, δίκτυα και οργανισμούς, καθιστώντας το έργο τους πιο βιώσιμο και αποτελεσματικό. Απώτερος στόχος του δικτύου είναι η ενίσχυση του Πολιτιστικού τομέα και της Κοινωνίας των Πολιτών τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση του CforC, οι εργασίες της οποίας θα είναι ανοιχτές στο κοινό προς παρατήρηση του μοντέλου λειτουργίας του.

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη Ι Credit: John Kouskoutis

Θεματικές Συζητήσεων
Τα δίκτυα συνεργασίας και η επιρροή τους στην ανάπτυξη των τοπικών οικοσυστημάτων
Εναλλακτικά μοντέλα δικτύωσης
Ο κοινωνικός αντίκτυπος με όχημα την πολιτιστική δραστηριότητα

Θεματικές Εργαστηρίων
H θεωρία της συστημικής αλλαγής
Δεξιότητες για την κοινωνική αλλαγή
Ο συμπληρωματικός ρόλος της ηγεσίας
Εφαρμοσμένες πρακτικές κοινωνικού αντικτύπου

Πότε: Τετάρτη 6 έως Κυριακή 10 Μαρτίου
Χώρος: Παλαιό Ελαιουργείο - Ελευσίνα

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε τα βιογραφικά των εισηγητών εδώ

Μυστήριο 137 Μετάβαση προς την επαγγελματική αλληλεγγύη Ι Credit: John Kouskoutis

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσινίων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:
Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα - Νέα Πέραμος - Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

Press Kit διαθέσιμο εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ολα τα νεα στο email σας!

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε τις δράσεις του Δικτύου, ευκαιρίες για επαγγελματίες και νέα από το ελληνικό και παγκόσμιο πολιτιστικό περιβάλλον.

Με την υποβολή συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.