Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ABOUT US

ABOUT US
ABOUT US
ABOUT US
ABOUT US
ABOUT US
ABOUT US
ABOUT US
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΤΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΣΚΟΠΕΛΟΣ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΚΡΗΤΗ/ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΘΗΝΑ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΛΑΣΙΘΙ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ
ΛΕΣΒΟΣ
ΑΧΑΪΑ
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ
CULTURE FOR CHANGE

Είμαστε το πρώτο ελληνικό Δίκτυο που εκπροσωπεί τη φωνή περισσότερων από 70+ επαγγελματιών

διαφορετικού ακαδημαϊκού υπόβαθρου και πολλαπλών δεξιοτήτων από όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, πολιτιστικών διαχειριστών, καλλιτεχνών, νομικών, επιστημόνων συμπεριφοράς, σχεδιαστών, αρχιτεκτόνων, πολεοδόμων, περιβαλλοντολόγων και άλλων ειδικοτήτων, που συνδέονται με κοινές απόψεις και πρακτικές γύρω από την Κοινωνική και Πολιτιστική Καινοτομία.

Υποστηρίζουμε και αναδεικνύουμε τις πρωτοβουλίες των μελών μας, παρέχοντάς τους δομές, πρακτικές, κατευθυντήριες γραμμές και ευκαιρίες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Σκοπός μας είναι να τους βοηθήσουμε να γεφυρώσουν την πραγματικότητά τους, καθώς και να συνεργαστούν δημιουργικά με άλλα άτομα, δίκτυα και οργανισμούς, και να κάνουν το έργο τους πιο εφικτό (και μαγικό), βιώσιμο και αποτελεσματικό, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του Πολιτιστικού τομέα και της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ονομαζόμαστε Culture for Change (Πολιτισμός για την Αλλαγή) επειδή στοχεύουμε να προκαλέσουμε Αλλαγή στον τρόπο που βλέπουμε, αισθανόμαστε και αλληλεπιδρούμε μέσω των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων. Αλλαγή για τους ανθρώπους και τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Αλλαγή για τις κοινότητες των μελών μας. Αλλαγή για εμάς. Αλλαγή για τον πλανήτη μας. Αλλαγή για τον Πολιτισμό και Πολιτισμό για την Αλλαγή.

0
ΕΡΓΑ
0
ΜΕΛΗ
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΠΩΣ ΤΟ CFORC
ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ;

01

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

02

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

03

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ

04

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

05

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

τι κανουμε

τι προσφερουμε

ΕΝΙΣΧΥΣΗ Τησ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Ενισχύουμε την κοινωνικοπολιτιστική καινοτομία στην Ελλάδα δημιουργώντας ευκαιρίες για την ανάδειξη ιδεών, εργαλείων, εκδηλώσεων και έργων των ενεργών πολιτών. Αυξάνουμε τον αντίκτυπο των επαγγελματιών του κλάδου, και καθοδηγούμε τους νέους που ενδιαφέρονται να εργαστούν στον κοινωνικοπολιτιστικό τομέα να ενημερωθούν, να δικτυωθούν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Ενδεικτικές δράσεις μας:
- συμβουλευτική
- νομική υποστήριξη
- ευκαιρίες δικτύωσης
- εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων

προωθηση ΤΟΥ κοινωνικου ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ

Μέσω των επιτροπών και των ομάδων εργασίας του Δικτύου μας, δρομολογούμε, συνεργαζόμαστε και καθοδηγούμε εκδηλώσεις και εκστρατείες με στόχο τον κοινωνικό αντίκτυπο. Οι εκδηλώσεις του Culture for Change περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
- εκθέσεις
- παρουσιάσεις
- έρευνες
- προγράμματα ενεργοποίησης κοινότητας

Group photo of people

ΣΥΝΗΓΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Υποστηρίζουμε την κοινωνικοπολιτιστική καινοτομία μέσω συνεργασιών με αντίστοιχους φορείς και πρωτοβουλίες, υποστηρίζοντας τους ενεργούς πολίτες της Ελλάδας. Η προσέγγισή μας είναι ανθρωποκεντρική, υπερβαίνοντας έτσι τα γραφειοκρατικά εμπόδια που περιορίζουν τις δράσεις των κοινοτήτων μας. Προωθούμε μοντέλα χρηματοδότησης και διακυβέρνησης με κέντρο την κοινότητα και βοηθάμε ενεργούς πολίτες και οργανισμούς στην εφαρμογή τους.

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΜΑΣ

ο ΠΥΡΗΝΑς μας

ΟΡΑΜΑ

Όραμα του Culture for Change είναι να συμβάλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικό-πολιτισμικής καινοτομίας στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις δυναμικές, και τις εκάστοτε προκλήσεις και ανάγκες της κοινωνίας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή του Culture for Change είναι να δημιουργεί ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης για τα μέλη του, να συνδράμει στη διασύνδεσή του έργου τους με τις κοινότητες στις οποίες απευθύνονται και να αναδεικνύει την κοινωνικό-πολιτισμική καινοτομία στα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders).

ΑΞΙΕΣ

Αρχές και Αξίες Νομιμότητα, Ισότητα, Διαφάνεια, Συμμετοχικότητα, Αλληλεγγύη και Βιωσιμότητα, Περιβαλλοντολογικό Αποτύπωμα, Διατομεακότητα, Κοινωνικός Αντίκτυπος, Καινοτόμες Μέθοδοι Εργασίας, Συλλογική Λήψη Αποφάσεων.

οι σκοποι μας

Οι γενικοί σκοποί που έχουν τεθεί από το Δίκτυο είναι πνευματικοί, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί, επιστημονικοί, αναπτυξιακοί, πολιτιστικοί/ πολιτισμικοί και πιο συγκεκριμένα:

  • Η δημιουργική εμπλοκή και συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών για την προώθηση της κοινωνικής και πολιτισμικής καινοτομίας σε όλες τις διαστάσεις της.
  • Η ανάδειξη και εκπροσώπηση της δράσης των μελών στα ενδιαφερόμενα μέρη.
  • Η ενίσχυση των δρώντων στον τομέα  της κοινωνικής και πολιτισμικής καινοτομίας, όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη του.
  • Η συμβολή στην ενδυνάμωση της κοινωνικής και πολιτισμικής καινοτομίας στην Ελλάδα, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση των πρακτικών, μεθόδων και εργαλείων που χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις δυναμικές και τις εκάστοτε ανάγκες της κοινωνίας.
  • Η δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας και επαγγελματικής ανάπτυξης των μελών του.
  • Η συμβολή στην περαιτέρω διασύνδεση του έργου των μελών του με τις κοινότητες στις οποίες απευθύνονται.
  • H εκπροσώπηση και η προάσπιση / συνηγορία του τομέα  της κοινωνικής και πολιτισμικής καινοτομίας σε περιπτώσεις που κριθεί σκόπιμο/απαραίτητο και σύμφωνο με τους σκοπούς του δικτύου.
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΜΑΣ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

IAC Berlin.

ΜΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΣ

Γίνε τώρα μέλος του πρώτου Δικτύου για την κοινωνική και πολιτιστική καινοτομία στην Ελλάδα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΡΑ
Ολα τα νεα στο email σας!

Γραφτείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε τις δράσεις του Δικτύου, ευκαιρίες για επαγγελματίες και νέα από το ελληνικό και παγκόσμιο πολιτιστικό περιβάλλον.

Με την υποβολή συμφωνείτε με τους όρους και τις προϋποθέσεις μας.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.