Κάνοντας κλικ στο "Αποδοχή", συμφωνείτε με την αποθήκευση cookies στη συσκευή σας για τη βελτίωση της πλοήγησης στον ιστότοπο, την ανάλυση της χρήσης του ιστότοπου και τη βοήθεια στις προσπάθειες μάρκετινγκ μας. Δείτε την Πολιτική Απορρήτου μας για περισσότερες πληροφορίες.

ACTIVITIES

ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
ACTIVITIES
Activity Thumbnail.
26/5/2024
CforC

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ CULTURE FOR CHANGE ΣΤΟ TALE X CITIES

Η Αργυρώ Μπαράτα, συντονίστρια του δικτύου Culture for Change, συμμετείχε στο διήμερο πρόγραμμα ομιλιών, συζητήσεων, εργαστηρίων και έκθεσης με τίτλο "Paths for transformative cultural policies" του Tale of X Cities, που πραγματοποιήθηκε στο Goethe-Institut στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι αφιερωμένο στη διερεύνηση των πολυδιάστατων μονοπατιών της πόλης. Το Tale of X Cities προσφέρει μια πλατφόρμα για να συζητηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που σχετίζονται με την αστική ανάπτυξη, την πολιτιστική κληρονομιά και τη συμμετοχή των πολιτών. Μέσα από διάφορες διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τις διάφορες πτυχές της σύγχρονης αστικής ζωής και της συμβολής των πολιτιστικών πρακτικών στην ανάπτυξη των πόλεων.

Η Αργυρώ Μπαράτα συντόνισε ένα εργαστήριο με θέμα την πολιτιστική συμμετοχή. Σε αυτό το εργαστήριο, η ομάδα εργάστηκε με τη θεσμοθετημένη από την ΕΕ διαδικασία συμμετοχικού διαλόγου, Citizens Panel, όπως εφαρμόστηκε στο Voices of Culture and Future of Europe. Οι συμμετέχοντες οραματίστηκαν πώς θα λειτουργούσε αυτό το μοντέλο για τον σχεδιασμό παρεμβάσεων στους χώρους GLAM (Galleries, Libraries, Archives, Museums) που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην περίπτωση που συμμετείχαν στον σχεδιασμό και οι πολίτες.

Η εμπειρία αυτή ανέδειξε τη σημασία της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση των πολιτιστικών πολιτικών και πρακτικών. Μέσα από τη διαδικασία του Citizens Panel, οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, να συμβάλουν με ιδέες και να συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων που αφορούν την κοινότητά τους. Η Αργυρώ Μπαράτα, μέσα από το εργαστήριό της, ανέδειξε τη δυναμική και τη χρησιμότητα αυτής της προσέγγισης, προωθώντας μια πιο δημοκρατική και συμμετοχική διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των χώρων GLAM.

Με τη συμμετοχή της στο Tale of X-Cities, η Αργυρώ Μπαράτα συνέβαλε στην προώθηση της πολιτιστικής συμμετοχής και της συλλογικής δράσης, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες και ανοίγοντας νέους δρόμους για τη συνεργασία και την ανάπτυξη των πολιτιστικών πρωτοβουλιών στις πόλεις μας.

Ανακαλύψτε περισσότερα: https://www.x-cities.net/paths.html

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ